Trakya Tarımının Kalbi İpsala
EVLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER
1- Evlenecek çiftlerin başvuruya beraber gelmeleri zorunludur, çiftlerden birinin gelememesi halinde noterden vekil atadığı kişi vasıtasıyla evlilik müracaat işlemlerini yürütebilir, noterden alınan vekâletin evlilik işlemleri için, ilk müracaat nereye yapılacaksa açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Evlendirme yönetmeliğine madde 17.Vekâletnamede kişilerin nüfus cüzdan fotokopileri arka sayfada onaylı olmalıdır.
2- Boşanmış, evliliğin butlanına hükmedilmiş veya kocası ölmüş kadın, boşanma veya evliliğin butlanına dair mahkeme kararı veya kocasının ölüm tarihinden itibaren 300 gün geçmedikçe yeniden evlenemez. Ancak kadın 300 günlük süre dolmadan önce doğum yaptığı veya mahkemece bu sürenin kısaltılmasına veya kaldırılmasına karar verildiği takdirde, kadın için bekleme süresi ortadan kalkar. (Evl. Yönt. 15. Md.)
3- Soyadını kullanmak isteyenler bu istediğini müracaat sırasında belirtmelidir.
4- Mal ayrılığı talebi olanların noterden yaptırmış oldukları mal ayrılığı sözleşmesi müracaat sırasında belirtmeleri gerekmektedir.
5- Evlenme işlemleri için evrak geçerlilik süresi ilk alınan evrak baz alınmak suretiyle 6 aydır.
6- Telefon ile nikâh rezervasyonu veya müracaat kesinlikle yapılmamaktadır.
7- Nikâh tarihleri ertelemek veya iptal etmek isteyenler 2 iş günü içerisinde evlendirme memurluğumuza bizzat gelerek dilekçe verebilir.
TÜRK VATANDAŞLARDAN İSTENEN BELGELER (Nikâh Günü Almak İçin)
YABANCI VATANDAŞLARDAN İSTENEN BELGELER (Nikâh Günü Almak İçin)
1- Çiftlerin evlilik için sağlık raporu. Alınacak sağlık raporu aile hekimliklerinden (raporlar imzalı, kaşeli ve resimli olmalıdır) veya devlet hastanelerinden temin edilebilir. (Evl. Yönt. Md. 20.)
2- Fotoğraf 4 adet (Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır.)Başörtülü fotoğraflarda yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalıdır
3- Evlenme ehliyet belgesi vatandaşı olduğu ülke makamlarınca düzenlenmiş olan (evlenmesine engel bir durumun olmadığını belirten, evlenebilir, evlilik için, evlenme amaçlı, evlenme beyannamesi gibi ibarelerin yer aldığı medeni halini belirten uluslararası geçerliliği olan bir belgedir.)
4- Doğum belgesi (uluslararası) kişinin doğduğu ülke makamlarınca düzenlenmiş olan (anne adı baba adı doğum yeri doğum tarihinin vs yazılı olduğu uluslararası geçerliliği olan bir belgedir.)
5- Pasaport ve pasaport tercümesi. Pasaport bilgiler ile tüm evraklardaki bilgiler Türkiye sınırları içersin de Türkçe tercümeleri yaptırılıp noterden tasdik ettirmeleri gerekmektedir.
Önemli Hatırlatmalar
Not: pasaport vizesi, ikamet tezkerelerinin süresi dolanların başvuru alınmaz.
Evlendirme Memuru