Halk Eğitim Merkezi Kurs Sonu Sergi Ve Ödül Töreni

Halk Eğitim Merkezi Kurs Sonu Sergi Ve Ödül Töreni yapıldı.

Tarih  Tarih : 30 Mayıs 2009, 20:38

İpsala Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kurs Sonu Sergi ve Belge Töreni’nin ilk ayağı Yeni Karpuzlu Beldesi’nde gerçekleştirildi.

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında İlçe Merkezi, Belde ve Köylerde açılan kursların, Kurs Sonu Sergisi ve Belge Töreni’nin ilki Yeni Karpuzlu Beldesi İlköğretim Okulu’nda, Makine Nakışı ve Anne Çocuk Eğitimi branşlarında yapıldı. Cuma günü 15:00’da gerçekleştirilen törene İpsala Kaymakamı Aylin KIRCI DUMAN, Yeni Karpuzlu Belde Belediye Başkanı Tevfik ŞAHİNBAŞ, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun ERDEM, Jandarma Komutanı Baki DENİZ, Tabur Komutan Vekili Buket ATEŞ, İl Genel Meclis Üyeleri Necmi SINIR ve Ali SOYDAN, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri katıldı. Makine Nakışı bölümü Nurhan ŞENKOL öğretmenliğinde 14, Anne Çocuk Eğitimi bölümü ise Lütfiye TETİK öğretmenliğinde 33 öğrencisi ile kurslarını tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Ardından kursiyerlerden Fatma BOZARI programın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında 2 çocuk annesi olduğunu, anne ve çocuk eğitimi kursunun beldelerinde açılmış olmasına ve bu kursa gittiğine çok sevindiğini, çocuklarını bu kurs sayesinde çok daha iyi yetiştireceğini söyledi. Konuşmasını bitirdikten sonra Halk Eğitim Müdürü Metin DARISAPI günün ikinci konuşmasını yaptı. DARISAPI “ Birey ve topluluklara gerekli bilgi ve becerilerin iş içinde ihtiyaç duyuldukça sürekli olarak verilmesi daha etkili ve verimli olacaktır. Biz de İpsala Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak belirttiğimiz hedef çerçevesinde 2008-2009 Öğretim yılında Yeni Karpuzlu Beldesi’nde Makine Nakışı ve Anne Çocuk Eğitimi kursu açmış bulunuyoruz. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde önem ve öncelik verilen eğitim, ülkemiz için de büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Halk Eğitim faaliyetlerine katılarak bir meslek, beceri ve genel kültürünü artırmak amacıyla gelen siz sayın kursiyerlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Günün son konuşmasını İpsala Kaymakamı Aylin KIRCI DUMAN yaptı. DUMAN “Anne çocuk eğitimi çok önemlidir. Bütün İpsala merkez ve belde ve köylerimizde bu kursların açılmasını istiyorum. İnşallah gelecek yıl bu güzel beldemize de bir anaokulu açacağız. Karpuzlu halkının özellikle bayanların bu kurslara çok önem vermelerini istiyorum” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından sıra ödül ve belge verilmesine geldi. Kursiyerlere ödüllerini sırasıyla Kaymakam Aylin KIRCI DUMAN, Yeni Karpuzlu Belde Belediye Başkanı Tevfik ŞAHİNBAŞ, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ ve törene katılan diğer protokol üyeleri verdi. Ödül ve belge verilmesinin ardından sergi açılışı yapıldı. Serginin gezilmesinden sonra Kurs sonu Sergi ve Belge Töreni sona erdi.