İFTARDAN SONRA SAHUR PROGRAMLARI DA BAŞLADI

Tarih  Tarih : 04 Haziran 2017, 17:16

İpsala  Belediye Başkanı Mehmet Kerman'ın 2014 yılında göreve gelmesiyle başlattığı ve geleneksel hale dönüşen cadde iftarları, bu Ramazan'da da İpsalalıları aynı sofrada buluşturuyor.

Her gün yaklaşık bin kişinin orucunu açtığı iftar sofraları, hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanıyor. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman sokak iftarlarının önemine değinerek, "Ramazan ayı, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızla aynı sofrada oruçlarımızı açmanın, Ramazan ayını birlikte geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu sofraların kurulmasına vesile olan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun" dedi.

Kerman, tüm İpsalalıları Ramazan ayı boyunca sürecek cadde iftarlarına davet etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yoğun katılımların gerçekleştiği iftar yemeklerinin ardından 3 Haziran Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece cadde sahurları programını başlattı.

Onlarca vatandaşın katıldığı sahur programında vatandaşlar, hep birlikte oruca niyet ettiler. Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Bir Mübarek Ramazan Ayı’nda daha vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşup oruçlarımızı açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yıl cadde iftarlarımız muazzam katılımla gerçekleşiyor. Bizler bu durumu göz önünde bulundurarak bu gece cadde sahurları programını başlattık. Şükürler olsun, bu gece ilk sahurumuzu yaptık. Gecenin bir vaktinde sofralamıza gelip, bizlere paylaşmanın, dayanışmanın mutluluğunu yaşatan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Sahur programlarımızın devamı olacak İnşallah.” Dedi.