ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ TUBİTAK BİLİM FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İpsala İmam Hatip Ortaokulunun hazırlamış olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarı 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü İpsala İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde yapıldı.

Tarih  Tarih : 12 Mayıs 2017, 19:00

20 adet projenin sergilendiği bilim fuarına İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Emniyet Müdür vekili ve Hudut Kapısı Emn. Şube Müdürü Zafer Akcan, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, İpsala Halk Eğitimi ASO Müdürü Mümin Kurtuldu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve İpsala halkı katıldı.

Saygı Duşu ve İstiklal Marşının söylemesi ile başlayan programın açılış konuşmasını İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, yaptı.

Engin, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Değerli Amirleri, Kıymetli Misafirler, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler;

TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen bilim fuarının açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Atatürk Diyor ki; “Yükselmiş, ilerlemiş medenî bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fenle olur. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.”

Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

Proje çalışmalarında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler eder, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarın geleneksel hale gelmesini temenni eder, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Engin’in konuşmasını tamamlamasının ardından sergi açılışına geçildi. Katılımcılar, öğrencilerin eğitmen öğretmenleri ile birlikte yaptıkları 20 adet projeleri gezdi ve öğrencilerin hazırlamış oldukları sunumları dinledi.