YABAN ÖRDEKLERİ DOĞAYA BIRAKILDI

İpsala Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyeleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Keşan Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya ördek bırakıldı.

İpsala Koşuyeri mevkiinde evde bakılan 60 adet mühre ördek sulak alana bırakılarak doğaya geri kazandırıldı.

İpsala Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Aykut Özduman, yaptığı açıklamada 60 ördeği doğaya geri saldıklarını kaydederek şunları söyledi: “Av sezonunun bittiği bugünlerde Dernek olarak doğaya ördek salarak katkı sağlamak amacını taşıyoruz. Bu bölgeye daha önce de ördekler salmıştık ve olumlu sonuç alınca bu günde yeniden ördek salımını gerçekleştirdik. Avcı demek doğaya sahip çıkan doğa ile iç içe olandır. Bizde üyelerimiz ile birlikte doğamıza hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Çalışmalarımıza katkılarından dolayı Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Keşan Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederiz.”

Özduman, Dernek olarak önümüzdeki günlerde de yeni çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri ördekleri doğaya bıraktı.

Tarih  Tarih : 05 Mart 2017, 21:59