ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Şubat meclisinde ilçeye yapılması planlanan icraatlar görüşüldü
İpsala Belediye Başkanlığı 2017 yılı Şubat ayı meclis toplantısı 7 Şubat 2017 Salı günü akşamı saat 19.00’da İpsala Belediye Meclis Toplantı Salonunda başladı.

Tarih  Tarih : 08 Şubat 2017, 01:56

İpsala Belediyesi Şubat Meclis Toplantısının gündem maddeleri oy birliği ile geçti
Şubat meclisinde ilçeye yapılması planlanan icraatlar görüşüldü
Bütün meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Şubat meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından birimlerden gelen havaleli evrakların görüşülmesi ile devam etti.
İpsala Belediyesi Fen İşlerinin iki adet dilekçesinin görüşüldüğü havaleli evrakların ilki İpsala hastane caddesinin tamamı, mezarlık önünden başlayarak lonndra asfaltına kadar olan hürrüyet caddesine ve fabrikalar önünden TOKİ konutlarına kadar olan yol toplam 3km uzunluğundaki yolların , kanalizasyon, içme suyu ve doğal gaz çalışmaları sebebi ile bozulması nedeni ile mevcut yolların asfalt yol ile yenilenmesi için iller bankasından 1.700.000,00TL (bir milyon yedi yüz bin Türk Lirası ) kredi çekilmesi için İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a yetki verilmesi görüşülerek meclisin görüş ve oyuna sunuldu.
Konu ile ilgili söz alan Meclis Başkanı Mehmet Kerman, öncelikle meclis üyelerine İpsala’da yapılan çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi aktararak konuşmasında şunları ifade etti:
“ ilçemizde 2 ay sonra içme suyu çalışmalarımız bitiyor. İki ay sonra içme suyunu musluklardan akıtacağız. Ayrıca şuanda yeni mahallemizde doğal gaz çalışmalarımız hızlanmıştır. Yeni mahalle halkımızı bu kış çok üzdük. Orayı ihmal ettik. Kış şartları doğal gaz çalışmaları durmuştu. Bölüm, bölüm çalışmalarımız devam etmekte 7 ve 8. Aylarda İpsala’mızı mavi alev ile tanıştıracağız. Daha sonra da yol çalışmalarımıza başlayacağız. İlçemize Keşan üzerinden gelirken Sagun İşletmemizin yanından giren ve bozkurt mahallesine uzanan kaymakamlık lojmanımızın önünden hastane caddesini Ziraat Bankası önüne kadar asfalt döşemeyi planlıyoruz. Yine aynı şekilde bozkurt mahallesi mezarlığı önünden PTT önüne kadar yolu, fabrikalarımızın önünden TOKİ konutlarına kadar yolumuzu asfalt yapmayı planlıyoruz. Ana yollarımızı zaten karayolları yapıyor. Kapucu mahalle girişine kadar asfaltımızı döşendi. Şimdi kalan kısımda çalışmalar devam edecek. Tüm bu asfalt çalışmalarını İller bankasından kredi kullanarak yapmayı planlıyoruz. Bu nedenle de sizlerden iller bankasından kredi kullanmak için yetki istiyoruz. Şunu da eklemek istiyorum. Bursa Belediyesinden yardım talebinde bulunduk. 800 bin lira civarında bize paket taş yardımında bulunacaklarını söylemişler. Kardeş şehrimiz Esenyurt Belediyesi ve Kâğıthane Belediyesinden de taş talebinde bulunduk” diye belirten Kerman, İpsala Belediyesinin ekonomisi hakkında bazı söylentiler duyduğunu ve bunlara vatandaşın itibar etmemesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim hiçbir kimseye 1 lira borcumuz yok”
“ İpsala belediyesinin şu kadar borcu var, bu kadar borcu var diye etrafta söylentiler var. Bizim kimseye borcumuz yok. Resmi kurumlara alacaklarını günü gününe ödüyoruz.  İpsala belediyesi olarak tüm vereceklerimizi günü gününe ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu konuda kimseye borcumuz yoktur” dedi.
Daha sonra Meclis Başkanı Mehmet Kerman fen işlerinin dilekçesi hakkına meclisin görüş ve önerilerini sorarak oylamaya sundu. Dilekçe oy birliği ile kabul edildi.
Fen işlerine ait ikinci dilekçe İpsala Yazı İşleri Müdürü Ali Kartol tarafından meclise okundu. Dilekçede İpsala’da sosyal projeler kapsamında 4 adet tuvalet, 3 adet, kafeterya, 4 adet muhtarlık hizmet binası, 1 adet mescit, fuar alanı içerisine çocuk oyun parkı ve fitness spor aletleri yapımı için İller Başkası A.Ş bankasından 600.000,00 (altı yüz bin Türk Lirası ) kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a yetki verilmesi meclisin görüş ve oyuna sunuldu.
Bu konuda grafik üzerinden meclis üyelerine bilgi veren belediye meclis başkanı Mehmet Kerman, her mahalleye tuvaleti ve varendası bulunan yeni bir muhtarlık binası yapılacağını, var olan muhtarlık binalarının tamiri mümkünse tamir edileceği aksi takdirde yenisi yapılacağı yeni mahalle parkında, mesire alanında düzenlemeler yapılacağı, fuar alanı ve kapucu mahallesinde cami yanında mescit, park, ayrıca tuvaletlerin yapılacağını söyledi.  Konuyla ilgili meclis üyelerinin soru ve görüşlerini alan belediye meclis başkanı Mehmet Kerman, kredinin 7 yıl vadeleri olacağını sözlerine ekledi.
Daha sonra oylamaya geçildi. Meclis üyelerinin hepsi evet oyu kullanarak dilekçe oy birliği ile kabul edildi.
Şubat 2017 belediye meclis toplantısı sona erdi.