DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI

26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla bugün İpsala’da saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda İpsala Gümrük Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Tarih  Tarih : 26 Ocak 2016, 11:39

Tören, gümrük çalışanı bir memurun okuduğu,

“Gümrük, Gümrük Muhafaza görevinin başında,

Ay- Yıldız bayrağım var, göğsündeki sınır taşında,

Özverili çalışırlar; güneşin sıcağında, yağmurun yaşında,

Gümrükçüyüz Gümrükçü” dizelerinin yer aldığı Gümrükçüyüz Gümrükçü adlı şiirle başladı.

İpsala Gümrük Müdürlüğü ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İpsala Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk günün anlamını belirten konuşmasında” Gümrükler bütün devletlerin kamu idareleri arasında en önemlilerinden biridir. Günümüzde gümrüklerin amacı, yasal ticareti kolaylaştırarak ülkelerde teşebbüs ve rekabet gücünü arttırabilmektir.” dedi.

Törene;  İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Tuncay Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, İpsala Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Murat Çavuşoğlu, Gümrük Saymanlık Müdür V. Sezer Akyel ve daire amirleri, gümrük çalışanları katıldı.

Törenin ardından, gümrük müdürleri ve çalışanları İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ı makamında ziyaret etti.

Kerman, gümrük müdürleri ve çalışanlarıyla gümrükçülerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm noktalarını konuştu.

İlçemizin, Türkiye’nin AB’ye açılan sınır kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Gümrüğü ve çalışanlarına her konuda destek olduklarını ifade etti.

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

cemal yavuz [ 26 Ocak 2016, 13:59 ]
dünya gümrük günü kutlu olsun..... kızım Zeynep resimdeki...

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.