CECELİ İPSALA’DA “ES”Tİ

15.’inci İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın beşinci ve son günü çeşitli etkinliklerle sürdü. Gecenin finalinde ise Mustafa Ceceli konser verdi.

Kategori  Kategori : Festival
Tarih  Tarih : 14 Ekim 2014, 10:37

CİHAN PEHLİVANI KEL ALİÇO PEHLİVAN KABRİ BAŞINDA ANILDI

Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşleri öncesi kortej eşliğinde hareket edilerek Cihan Pehlivanı Kel Aliço Pehlivan kabri başında dualarla anıldı.

Daha sonra Güreş Alanına hareket edildi.

İpsala Ticaret Borsası Başkanı ve Kel Aliço Pehlivanı Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Girgin katılımcıları selamladı ve güreşlere destek veren sponsor firmalara teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Kerman yaptığı kısa konuşmada,

“Fuar etkinlikleri içerisinde Rahmetli Kel Aliço Pehlivanımızı anma ve  güreşlerimizi devam ettirmek, geleneksel hale getirmek adına İpsala Belediyesi olarak elimizden geldiğince destek verdik.

Ben bu güreşleri başlangıcından bugüne kadar desteklerini esirgemeyen ve bu köyün yetiştirdiği İş Adamı, Borsa Başkanımız İbrahim Girgin’i canı gönülden tebrik ediyorum”dedi.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir yaptığı konuşmada “Önümüzdeki yıl daha büyük bir kitleye, daha büyük seyirciye ulaşacak şekilde yapılacak. Bu emaneti büyük bir vazife olarak görüyoruz.Üstümüze düşeni Kaymakamlık olarak bizler de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Güreşleri,  İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Tabur Komutanı P.Yarbay Dinçer Dinç, Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Başar, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ahmet Günşen, Uzunköprü MYO Müdürü Prof.Dr. Erol Çakır, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. İlhan Toksöz ,İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda, Kırkpınar eski ağası Seyfettin Selim, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden güreş ağaları, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Güngör Ekin, rakibi Mahmut Kavakçı'yı yenerek Kel Aliço Pehlivan'ı Anma ve Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Başpehlivanlık müsabakalarında Birinci Güngör Ekin, ikinci Mahmut Kavakçı ve üçüncü Ahmet Yavuz ile Gökhan Arıcı oldu.

Kupa ile madalyalarını İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve Belediye Başkanımız Mehmet Kerman verdi.

Güreşlerde, Belediye Başkanımız Mehmet Kerman’ın Çeltik Festivali ve Tarım Fuarına davet mesajının bulunduğu paramotor gösterisi gökyüzünde ilgiyle izlendi.

Katılımın yoğun olduğu güreş müsabakalarında Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, Kel Aliço Güreşleri ağalığını yineledi.

Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın son akşamında İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’e, İlçe Tabur Komutanı P.Yarbay Dinçer Dinç’e, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’na, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ahmet Günşen’e, İpsala MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hayati Arda’ya, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin’e ve Tarım Fuarı’na katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, şahıslara ve basın temsilcilerine Belediye Başkanımız Mehmet Kerman tarafından plaket verildi.

MUSTAFA CECELİ İPSALA’DA ES’Tİ

Plaket töreninin ardından sevilen sanatçı Mustafa Ceceli sahne aldı.

Ceceli ve beraberindeki ekip seslendirdiği sanatçılarla İpsalalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Başkanımız Mehmet Kerman yaptığı konuşmada, ilçemizin gelişmesinin önünde nüfus probleminin olduğunu ve ilçe nüfusunu 10 binin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, konseri izlemeye gelen öğrencilere “Bizim hedefimiz ilçe nüfusumuzu 10 binin üstüne çıkarmak. 10 binbir yapmak.  İpsala’da okuyan üniversiteli öğrencilerimiz yarından itibaren bize başvurun. İkametgahınızı İpsala’ya aldırın. İlçe nüfusumuzun 10 bine ulaşması halinde ilçemiz 2 yıllık olan yüksekokulumuzla beraber, Allah’ın izniyle 4 yıllık yüksekokula kavuşmuş olacak” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Kerman, Mustafa Ceceli’ye gecenin anısına plaket plaket ve İpsala Pirinci verdi.

Festival