Yağışlı

DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ İPSALA’DA KUTLANDI

26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Ankara programı dolayısıyla törene katılamayan Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın kutlama mesajının okunmasının ardından, İpsala Gümrük Müdür Vekili Ömer Yaşar ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür Vekili Mustafa Göçmen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İpsala Gümrük Müdür Vekili Ömer Yaşar bir konuşma gerçekleştirdi.

Yaşar, “ Bir devlet ki; gümrük işlemlerini, vergilerini ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alıkonulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denilemez” M. Kemal ATATÜRK

Ulu önderimizin bu düsturu ile; ülkemiz sair hususlarda olduğu gibi  gümrük ve dış ticaret politikalarının oluşturulmasında uluslararası etkin girişimlerde bulunmuş, bugünkü Dünya Gümrük Örgütünün temelini oluşturan Gümrük İş Birliği Teşkilatının kurulmasında kurucu 17 üye ülkeden biri olarak aktif rol almıştır.

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ve halen 180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütünün oluşmasına esas Gümrük İş Birliği Teşkilatının kurulmasına dair sözleşme 1950 yılında imzalanmış, 1952 yılında yürürlüğe girmiştir. O zamanki adı Gümrük İş Birliği Konseyi olan daha sonra Dünya Gümrük Örgütü adını alan konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiştir.

Bugün Dünya Gümrük Örgütü Merkezleri ile üye ülkelerde Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Gümrük Gününün bu yılki teması “Ekonomik Kalkınma için güvenli bir iş ortamı” olarak belirlenmiştir. İpsala Gümrük Kapısı İdareleri de gümrük gününü anlamlandırmak adına saat: 10.00 ile 16.00 arasında Türk Kızılayı’nın katkıları ile kan bağışı etkinliği düzenlemişlerdir.

Malumları olduğu üzere Türk Gümrük İdareleri; gümrük ile ilgili politikaların oluşturulması, uygulamaya ilişkin düzenlemelerin yapılması yanında gümrük suçlarıyla mücadele çalışmalarını yürütmektedir. Bu anlamda Uluslar arası entegrasyonun yanı sıra yurt içi ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla bilgi belge paylaşımı entegrasyon çalışmalarını elektronik ortamda geliştirilerek devam ettirmektedir.

Dünya Gümrük Gününün, ülkemizin gümrük alanında yapacağı çalışmalara katkı sağlaması temennisi ile başta törene katılıp bizleri onurlandıran, yalnız bırakmayanlara teşekkürlerimi sunar, kıymetli meslektaşlarımın ve tüm gümrük camiasının Dünya Gümrük Gününü kutlarım.” dedi.

İpsala Gümrük Müdürlüğü çalışanları saat 10.00 ile 16.00 arasında Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundular.

Haber: Gökhan ERKEN

Copyrigt © 2017 İpsala Belediyesi - Web Tasarım: KASA Reklam Ajansı